Onze wereld in pixels - Peter Bader: Blog https://www.pbader.nl/blog en-us (C) All photos on this website are copyrighted by Peter Bader and cannot be used for any purpose other than viewing [email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Mon, 13 Nov 2023 08:41:00 GMT Mon, 13 Nov 2023 08:41:00 GMT https://www.pbader.nl/img/s/v-12/u109349134-o564342582-50.jpg Onze wereld in pixels - Peter Bader: Blog https://www.pbader.nl/blog 120 68 Dagje Boshut Woeste Hoeve - A day at the hide Woeste Hoeve https://www.pbader.nl/blog/2023/11/dagje-boshut-woeste-hoeve---a-day-at-the-hide-woeste-hoeve 25 Juli 2014

Vandaag met maatje Jan Stolk een dagje de boshut Woeste Hoeve van Henri van Vliet gereserveerd.
Een mooie lokatie waar Henri de vijver al stond bij te vullen en een Grote Bonte Specht onverstoorbaar verder ging met eten.
De hut is ruim en er staan comfortabele stoelen. Met 3 personen is het wel even passen en meten met de apparatuur.

Helaas was de dag die wij hadden uitgekozen wat grauw en begon het later nog te regenen. Op zich beter dan volle zon en hard licht, maar ISO 1600 tot 6400 hadden we toch liever wat lager gezien

Qua drukte en soorten was het prima; Grote Bontespecht, Appelvinken, Huismussen, Groenlingen, Puttertje, jonge Roodborst, Rosse Woelmuis, Zwartkop, Fitis, kortom genoeg te doen!

   
AppelvinkAppelvink PutterPutter GroenlingGroenling    
     

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Boshut Goudvink Hoeve Woeste https://www.pbader.nl/blog/2023/11/dagje-boshut-woeste-hoeve---a-day-at-the-hide-woeste-hoeve Mon, 13 Nov 2023 08:41:26 GMT
Dagje Macro workshop op de Veluwe https://www.pbader.nl/blog/2015/9/dagje-macro-workshop-op-de-veluwe Een week of wat geleden hadden Bert en ik voor Zaterdag 5 september een macro workshop geboekt via Natuurfotoworkshop . Macro fotografie is een tak van sport waarmee ik mij nauwelijks mee bezig houd. Voor mij was het doel van deze workshop dan ook meer kennis en inzicht te vergaren, maar vooral het leren zien en herkennen van de onderwerpen.

De dagen voorafgaande aan de zaterdag zagen wij de weersvoorspellingen steeds slechter worden en ja hoor (gelukkig) werd het vrijdag afgelast. Om 1 uur 30 min. in de auto te zitten naar Tongeren op de Veluwe en dan niets te kunnen doen vanwege de regen is ook niet alles.

Afgelopen zaterdag was de herkansing en gelukkig met veel beter weer. Vroeg op dus om om 8:00 in Tongeren te zijn. Op de ontmoetingsplek troffen we de anderen deelnemers en workshopleider Bart Stornebrink met een goeie bak koffie en koek.
Na een korte introductie trokken we met 5 dames en 4 heren onder de bezielende leiding van Bart het bos in en de hei op.

Al snel troffen we een mooie Biefstuk zwam aan en was er de eerste uitdaging dit vast te leggen. Daarna troffen we nog eekhoorntjesbrood en een andere paddestoel waarvan ik de naam vergeten ben.
BiefstukzwamBiefstukzwamOns eerste onderwerp.

BiefstukzwamBiefstukzwamHij lijkt er echt wel op!

En dit is een ??En dit is een ??En dit is een ??

 

Na het bos kwam de hei en hebben we ook landschapsfoto's gemaakt. De temperatuur was namelijk vrij laag en er waren daarom nauwelijks insecten.
Op het computerscherm bleek wat ik eigenlijk al wist;

Landschapsfotografie is moeilijk. Bijna alles is in de digitale prullenbak beland, en wat over is...?

Macro WorkshopLandschap 1

Iets verderop hebben we de rode heidelucifer of luciferkorstmos gefotografeerd en bij een vennetje zonnedauw.

Rode HeideluciferRode HeideluciferRode Heidelucifer

ZonnedauwZonnedauwZonnedauw met prooi!

Op de terugweg ook de bloesem van de Vossebes vastgelegd. Dankzij een hulpmiddeltje van Bart een mooie achtergrond!
Soms is even afwachten een goede strategie.

VossebesbloesemVossebesbloesemVossebesbloesem Bert van den BroekEn is het wat geworden Bert?En is het wat geworden Bert?

Na afloop en thuis de beelden bekijkend moet ik vaststellen wat ik al wist; 't is niet makkelijk!
Maar Bart heeft als onze workshop leider zeker een goede bijdrage geleverd met alle aandacht voor ons en veel tips:

  • Begin met een paar proefopnamen om licht en setting te bekijken.
  • Maak vooral diafragma trappetjes zodat de de mooiste scherptediepte kunt kiezen.
  • Doe het zelfde met de belichting.
  • Werk vanaf een statief bij statische onderwerpen.
  • De achtergrond is belangrijker dan het onderwerp!
  • Tuinier er lustig op los en haal storende objecten voorzichtig weg.
  • En vooral....doorgaan en blijven oefenen!

Al met al hebben we een leuke en leerzame ochtend gehad, bedankt Bart!

Oh ja, die muggen op het eind. Onder de bulten de volgende dag!

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bart Stornebrink Peter Bader Veluwe macro workshop https://www.pbader.nl/blog/2015/9/dagje-macro-workshop-op-de-veluwe Sun, 13 Sep 2015 19:55:51 GMT
Dagje Texel en Zeehonden kijken op de Razende Bol. A day of seal watching at the "Razendebol" https://www.pbader.nl/blog/2015/6/dagje-texel-en-zeehonden-kijken-op-de-razende-bol  

Afgelopen vrijdag zijn we naar Texel geweest om een tour naar de Razende Bol te maken en daar naar de gewone en grijze zeehonden te kijken.
Razende Bol, Texel. ZeehondHet Sop.Vetrek uit Oudeschild op Het Sop. Departure from Oudeschild on Het Sop.

Nadat we de boot van 8:30 "gemist" hadden vanwege een misverstand over de vertrektijden kwamen we met een uurtje vertraging aan op Texel. Het was even proppen met zijn vieren op de achterbank naar Oudeschild. Hier had Jan bij Het Sop een privé boot geboekt om met ons naar de Razende Bol te varen.
 

Zeker voor fotografen is dit bootje aan te bevelen omdat het redelijk laag op het water ligt. Andere organisatie gaan met vissersboten en naast dat er hier veel meer mensen op zitten, is de afstand tot het water ook groter.
Bij de Razende BolBij de Razende BolKlaar voor de eerste beelden. Ready for the first shots!
Gelukkig was er weinig wind en de zee rustig. Het licht had beter gekund (altijd bij fotografen!) maar was in ieder geval niet hard.

 

Zeehonden waren er genoeg; zowel de Grijze Zeehond als de Gewone Zeehond.

Grijze Zeehonden Grey SealsGrijze Zeehonden/ Gray SealLekker relaxen op het strand! Just relaxing at the beach!

 

Grijze Zeehond, Grey sealGrijze Zeehond, Grey SealAandoenlijk die ogen hè! Touching those eyes isn't it! Gewone Zeehond kussend, Seals kissingGewone Zeehond. Common Seal.Kusje. Kis.

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Texel Common Seal Gewone Zeehond Gray Seal Grijze zeehond Peter Bader Razendebol" https://www.pbader.nl/blog/2015/6/dagje-texel-en-zeehonden-kijken-op-de-razende-bol Sun, 28 Jun 2015 09:03:31 GMT
Fotohut Deelerwoud - Photo hide Deelerwoud https://www.pbader.nl/blog/2015/5/fotohut-deelerwoud---photo-hide-deelerwoud Afgelopen vrijdag hebben Jan Stolk en ik een ochtend in de nieuwe fotohut van Henri van Vliet aan de rand van het Deelerwoud doorgebracht.
Een mooie hut voor drie man. We konden merken dat de hut nieuw is want de vogels waren nog erg schichtig. We zagen erg veel Appelvinken waarvan de mannetjes elkaar het leven na stonden. Ook boomklevers, matkop en roodborstje maakte hun opwachting. Applevink - HawfinchApplevink - Hawfinch Applevink - HawfinchApplevink - HawfinchWat gebeurd er..? Boomklever - Eurasian NuthatchBoomklever - Eurasian Nuthatch Matkop - Willow TitMatkop - Willow Tit Roodborst - European RobinRoodborst - European Robin

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bader Deelerwoud Henri van Vliet Peter Bader https://www.pbader.nl/blog/2015/5/fotohut-deelerwoud---photo-hide-deelerwoud Sun, 03 May 2015 12:26:38 GMT
Vliegend hert -Stag Beetle https://www.pbader.nl/blog/2013/7/8_Vliegend_hert Vliegend Hert - Stag beetleVliegend Hert - Stag beetle Vrijdag hoorde Jan Stolk over een locatie in het oosten van ‘t land waar een populatie van het Vliegend Hert zit (of is het Vliegende Herten...nee dat zou pas sensatie zijn!).

Wij dus afgesproken om er zondagochtend (7 juli 2013) heen te gaan. Helaas was ik deze keer de klos en moest dus vroeg op om om 8:00 bij Jan te zijn. We hadden ons laten informeren dat het tijdstip niet zo relevant is voor de waarneming, maar natuurlijk wel voor het licht!

Deze keer hoefde we niet ver te lopen of lang te zoeken, de plek was zéér goed aangegeven en we zagen er meteen een stuk of 10 zitten.Fotograferen was lastiger want de bereikbare zaten aan de schaduw zijde van de boom. We hebben even gewacht en met een reflectiescherm bijgelicht.


Activiteit was er niet veel, laat staan gevechten. Er zaten een aantal mannetjes boven/over de vrouwtjes en dat was het. Of dit een paring is hebben we geen idee van, maar het ging dan wel heeeel rustig! Ook liepen er een paar kleine mannetjes rond die nog niet genoeg lef hadden. Meer weten over het Vliegend Hert?

Het blijft een lastige opgave om er een goede foto van te maken en macro heeft nog te veel geheimen voor ons. Naast de 100mm macro lens heb ik ook gewerkt met de 70-200 met een 12mm tussenring en een flitser, wat best goed werkt met deze grote beesten.
Om een mooie foto te kunnen maken wordt er zeker gemanipuleerd en worden de kevers op een andere plek neergezet!

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Oak-Ox" Peter Bader Stag beetle Vliegend Hert https://www.pbader.nl/blog/2013/7/8_Vliegend_hert Sun, 08 Mar 2015 14:50:28 GMT
Vakantie in de Extremadura - Visiting Spain, Extremadura https://www.pbader.nl/blog/2015/2/5_Vakantie_in_de_Extremadura Extremadura May 2012-4Onze B&B - Our B&B Eindelijk tijd vrijgemaakt voor het uitzoeken en publiceren van mijn foto's van deze vakantie!

In mei 2012 zijn we voor de tweede keer een week in de Extremadura geweest. Voor de huisvesting zijn we weer prima geholpen door Gertjan en Elly, waarbij Elly zich de nodige moeite heeft getroost om twee mountainbikes te regelen voor Karin en Hans. Zij wilde tenslotte ook wat doen als ik ging fotograferen.

Gertjan heeft daarnaast voor mij een dag in de Gierenhut en een ochtend bij de Bijeneters georganiseerd.
Perfect geregeld dus en Elly nog bedankt voor de voortreffelijke lunch! Ik beveel ze zonder meer aan: http://www.extremadura-spanje.com

 

 

 

Finally I toke the time to select and public my photo's from our holiday trip to the Extremadura!

In May 2012 we have been for the second time a week in Spain, the Extremadura. For our accommodation we have been assisted perfectly by Gertjan en Elly.
Extremadura May 2012Mountain Biking
Elly has put a lot of effort in arranging two mountain bikes for Karin and Hans.
They wanted to do something else than joining me for many hours in a hide! Gertjan arranged a day in the Vulture hide, which was a great experiance, and also a morning with the Bee Eaters. Perfect service and Elly thanks for the nice lunch.

We really recommend them for your trip: http://www.extremadura-spanje.com

 

 

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bijeneters Extremadura Peter Bader vale gieren https://www.pbader.nl/blog/2015/2/5_Vakantie_in_de_Extremadura Thu, 26 Feb 2015 16:06:18 GMT
Middelste Bontespecht, een verrassing! - Middle Spotted Woodpecker, a surprise! https://www.pbader.nl/blog/2014/12/een-verrassing-op-een-grauwe-dag Middelste Bonte Specht - Middle Spotted WoodpeckerMiddelste Bonte Specht - Middle Spotted Woodpecker

Afgelopen maandag 22 december hebben mijn fotomaatje Jan Stolk en ik de gok genomen om een dagje in hut 5 van Han Bouwmeester te boeken in het Haaksbergerveen.

Helaas was het een natte grauwe winderige dag en viel het bezoek van de vogels tegen. De hut is echter heel netjes en ruim en van het voorjaar zal het zeker beter zijn, misschien een Zwarte specht?

Toen we al een tijdje zaten en de Koolmezen en Grote Bonte specht op bezoek waren geweest was er in eens een verrassing! De Middelste Bonte Specht zat plotseling op een boomstronk. Niet op een ideale plek en maar heel kort. Een redelijke plaat aan overgehouden op ISO 6400 en 1/80 sec. Canon 5D Mk III EF 800 5.6 L IS.

Grote Bonte Specht - Great Spotted WoodpeckerGrote Bonte Specht - Great Spotted Woodpecker

--------------------------------------------

Last Monday, December 22nd, my photo mate Jan Stolk and I toke the gamble and we booked Han Bouwmeester's hut 5 at the Haaksbergerveen.

Unfortunately it was a wet gray and windy day and the number of birds visiting was disappointing. The hut is very nice, clean and enough space

 to have a comfortable day. In the spring time it will be a joy to be there with many birds and maybe even a black woodpecker?

Waiting for quite some time and Great Tits and a Great Spotted Woodpecker have payed us a visit, there was a nice surprise!
A Middle Spotted Woodpecker was on the tree trunk! Not an ideal spot and only for a short period, but I got a reasonable picture at ISO 6400 1/80 sec. Canon 5D Mk III EF 800 5.6 L IS.

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bader Bonte Haaksbergerveen Middel Middelste Peter Specht Spotted Woodpecker https://www.pbader.nl/blog/2014/12/een-verrassing-op-een-grauwe-dag Tue, 23 Dec 2014 21:16:27 GMT
Wisenten in het Kraansvlak, Kennemerduinen - European Bison in the Kennemerdunes https://www.pbader.nl/blog/2014/11/wisenten-in-de-kennemerduinen---european-bison-in-the-kenemerdunes
Wisent Kraansvlak- European Bison KraansvlakWisent Kraansvlak - European Bison KraansvlakKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

In Roots las ik dat er Wisent Safari's worden georganiseerd in de Kennemerduinen, waar al sinds 2007 Wisenten leven in de Nederlandse natuur. Dit is een proef om vast te stellen of Wisenten een bijdrage kunnen leveren aan het onderhoud en in stand houding van natuurgebieden door begrazing.

I read in Roots magazine about safaris visiting the European Bison in the Kennemerdunes, Here European Bisons live since 2007 as an experiment to find out whether they can contribute to the maintenance and conservation od nature parks by grazing.
 

 

 

 

Nadat ik had ingeschreven voor 9 november 07:00 kreeg ik de bevestiging dat boswachter Ruud Maaskant de excursie zou leiden. Ruud heb ik leren kennen tijdens een fotoreis naar het Beierse Woud met Han Bouwmeester.

After booking for a safari for November 9th 07:00 I received the conformation mentioning that ranger Ruud Maaskant was leading this event. I met Ruud during a photo trip to the Bayern Forest with Han Bouwmeester.

Wisent Kraansvlak- European Bison KraansvlakWisent Kraansvlak - European Bison KraansvlakKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

Op zondag de 9e om 05:30 vroeg ik mij af waarom ik niet de excursie van zaterdagmiddag had gekozen? Naast dat het vroeg was, was het uurtje na zonsopkomst inderdaad koud en het licht matig. Op het parkeerterrein van de ingang Koevlak aan de Zeeweg in Overveen was Ruud al aanwezig en kwamen er nog 3 ander excursiegangers. Met het PWN busje gingen wij het terrein in naar de plek waar Ruud de Wisenten verwachtte. Hier gingen wij te voet verder en inderdaad zagen wij al snel Wisenten.

Sunday the 9th I woke up at 05:30and I wondered whether I didn't choose the excursion for Saturday afternoon? Besides the fact that is was an early rise, the hour after sun rise indeed was cold en the light was bad.
Ruud was already present at the 
parking lot Koevlak at the Zeeweg in Overveen and soon 3 others safari guest arrived.
Ruud drove the PWN van into the terrain where he expected the European Bisons to be.
From there we went by foot and indeed we very soon saw the Bisons.

Wisent - European BisonWisent - European BisonKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

In totaal hebben wij een groep van 17 Wisenten gezien waarvan een jong dier. We hebben zo'n twee uur met de dieren meegelopen en gaande weg werd het licht beter. Opvallend gedrag was er van een aantal Eksters.

Net als bij Ossenpikkers die in Afrika op de Buffels zitten om parasieten weg te pikken landen de Eksters op de Wisenten en pikte hun kostje bij elkaar.

In total we have seen a group of 17 Bisons of which one young animal. We walked with them for about two hours and gradually the light got better and temperature rose. Amazing was the behavior of a few magpies.

Just like the African Red-Billed-Oxpeckers sit on the Buffalos to eat parasites, they landed on the Bisons and eat what 
they could get.

Wisent Kraansvlak - European Bison KraansvlakWisent Kraansvlak- European Bison KraansvlakKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view. Wisent Kraansvlak - European Bison KraansvlakWisent Kraansvlak - European Bison KraansvlakKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

 

Naast de Wisenten lopen er ook Konikpaarden op het Kraansvlak.

Besides the Bisons there are also some Konik horses on the Kraansvlak.

Konikpaard Kraansvlak - Konik horse KraansvlakKonikpaard Kraansvlak - Konik horse KraansvlakKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konikpaard - Konik horseKonikpaard - Konik horseKlik op de foto voor een groter beeld. Click the image for large view.

Het was een leuke excursie om kennis te maken met de imposante grote grazers. Fotografisch had ik wat meer wensen dan die dag mogelijk was, maar ja we weten dat de natuur niet te regisseren is.

It was a nice excursion to meet these huge herbivores.
Photographic I had something to wish than there was possible that day. However, we all know that we cannot control nature.

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) European Bison Kennemerduinen Konikpaard Kraansvlak Wisenten https://www.pbader.nl/blog/2014/11/wisenten-in-de-kennemerduinen---european-bison-in-the-kenemerdunes Tue, 11 Nov 2014 20:35:00 GMT
Zuid Afrika, walvissen - South Africa, Wales https://www.pbader.nl/blog/2014/10/zuid-afrika---southern-africa Eind van 2014 waren wij toe aan een ontspannen vakantie en hebben we besloten om twee weken naar familie in Somerset West, Zuid Afrika te gaan.
Hier hebben we heerlijk uitgerust, van de culinaire prestaties van de lokale horeca genoten en last but not least de heerlijke wijn van de West Kaap!
De verzorging van de familie was geweldig en reuze gezellig. Het eten was er zelf beter dan in de restaurants.

Wale Watching

Wat betreft het Afrikaanse wildlife hebben we alleen in Hermanus een boottocht gemaakt om de Zuidkapers te bekijken. Tijdens een mooie dag hebben we zeker 8 walvissen gezien.
Natuurlijk hoopte ik op een spectaculaire sprong met veel opspattend water, en staarten die uit het water staken. Maar helaas, alleen maar grote zwarte hompen in een gelukkig rustige zee.

At the end of the year we needed a relaxing holiday and decided to spend two weeks with our relatives in Somerset West, South Africa.
We had a wonderful time, enjoyed the local restaurants for breakfast and diner and last but not least the terrific wine from the Cape District.
The care by the family was great and very enjoyable. The cooking was even better than in the restaurants!

Concerning the African Wildlife we only booked a wale watching boot trip in Hermanus to see the Southern Right Wales. During a beautiful day we have seen at least 8 wales.
Of course we hoped to see some spectaculair jumps with splashes of water and tail sailing. But unfortunately, just big black humps in the water!

 

Ze waren wel erg nieuwsgierig en kwamen tot op enkele meters van de boot. Ze zwommen er zelfs onder door.


They were very curious and came within a few meters from the boat. She even swam underneath.

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right WaleDichtbij dus! As I said, close!

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right WaleHier werden we dus nat! Here we got wet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eenmaal blies hij zo dicht bij de boot zijn adem uit, dat we nat werden van de spray.

Once he blew so close to the boat his breath, we got wet from the spray.

 

 

 

 

 

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right Wale

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right Wale

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right Wale

Zuidkaper - Southern Right WaleZuidkaper - Southern Right Wale

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Hermanus Peter Bader Southern Right Wale Zuidkaper https://www.pbader.nl/blog/2014/10/zuid-afrika---southern-africa Fri, 24 Oct 2014 20:14:00 GMT
Een dagje fotohut aan de Balgzandpolder - A day in a hide at the coast. https://www.pbader.nl/blog/2014/8/een-dagje-fotohut-aan-de-balgzandpolder In de recente kwartaaluitgave van het blad van het Landschap Noord-Holland las ik over de fotohut aan de Balgzanpolder en was natuurlijk meteen geïnteresseerd.
Afgelopen dinsdag 26 augustus heb ik deze hut gereserveerd en ben daar met mijn zwager Joes heen gegaan.

Het weer wordt steeds moeilijker in te schatten de laatste tijd en helaas hadden we geen geluk. ’s Morgens begon het met regen op de rit naar het noorden, maar bij Schagen vielen de laatste druppels. De hut was prima te vinden en was goed uitgerust. Het was wel even afdalen maar daarna zat je lekker op waterhoogte.

Krakeenden in de BalgzandpolderKrakeenden in de Balgzandpolder

 

 

Helaas was de wind erg sterk en stond pal op de hut. De vogels die wij zagen zaten dan ook lekker in de beschutting aan de andere kant van de plas. Wel werden ze een paar maal opgeschrikt door een bruine kiekendief die over kwam scheren.
We hebben wel veel soorten gezien, maar te fotograferen was alleen onze "huis witgat" die de hele dag voor de hut scharrelde. Ook hebben we nog wat krakeenden op de foto gezet, maar die zwommen wel erg ver van de hut.

Witgat in de BalgzandpolderWitgat in de Balgzandpolder

Al met al qua fotograferen teleurstellend, maar de hut is prima verzorgd en in een andere tijd en met beter weer zal je hier zeker goede foto’s kunnen maken.

Het is wel te hopen dat de ondieptes met minder opstuwing door de wind voldoende zijn om steltlopers aan te trekken. De belichting is ook moeilijk i.v.m. het schitterende water, zeker 's morgens op de rechterkant.

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Balgzandpolder Krakeeend Landschap Noord-Holland Peter Bader Witgat https://www.pbader.nl/blog/2014/8/een-dagje-fotohut-aan-de-balgzandpolder Wed, 27 Aug 2014 14:02:00 GMT
Hazen aan het rammelen! - Hare's March madness! https://www.pbader.nl/blog/2014/7/Hazen-aan-het-rammelen Haas - HairHaas - HairHaas dichtbij - Hair close by Regelmatig ben ik naar de Hempolder geweest om de activiteit van de hazen in de gaten te houden. Vele keren voor niets dus. Gelukkig was ik eind maart 2012 op het juiste moment aanwezig en heb ik leuke beelden kunnen maken van de nodige activiteiten.
Helaas wel wat ver weg, maar wie weet een volgende keer dichter bij.
De foto’s vind je “Hier

I have regularly been to the Hempolder to keep an eye on the activity of the hares. So many times for nothing. Fortunately, I was present at the right time at the end of March 2012 and I was able to make nice images of the necessary activities.
Unfortunately a bit far away, but who knows closer next time.
You can find the photos “Here"

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) hairs in courtship Hazen Hempolder Peter Bader Rammelen https://www.pbader.nl/blog/2014/7/Hazen-aan-het-rammelen Tue, 29 Jul 2014 19:02:04 GMT
Bosuilen in het hart van de stad - Tawny Owls in the city center. https://www.pbader.nl/blog/2014/7/tawny-owls-in-the-city-center---bosuilen-in-het-hart-van-de-stad Begin maart 2014 hoorde ik via een andere fotograaf over bosuilen, een familie van 5, pa, moe en 3 jongen, in het centrum van Haarlem.
Omdat we de volgende dag toch naar IKEA moesten ben ik op de aangegeven locatie gaan kijken. Gelukkig lopen er wat lui met camera's zodat ik wist waar ik moest kijken. Er zaten drie jongen hoog in een boom en ook een van de ouders. Het licht was matig maar de uilen waren goed te zien.

Early March 2014 I heard from another Photographer about Tawny Owls, a family of 5, Mam, Dad and three young, in the city centre of Haarlem.
Being nearby the next day visiting IKEA I had a quick look at the given location. There were some people with camera’s so I new where to look. There were three young birds high up in the tree and also one of the parents. Light was bad but the birds were good to see.

Tawny Owl - BosuilTawny Owl - Bosuil

Aangezien ik de volgende vrijdag vrij was ben ik nar Haarlem gereden in de hoop dat de uilen er nog zouden zitten en het licht beter zou zijn.

Having a day off I next Friday, I drove to the location hoping on nice light and a good view on the birds.

Tawny Owl - BosuilTawny Owl - BosuilBosuil in Haarlem

 

 

 

 

 

 

Helaas was er maar een jong te zien en later ook een van de ouders.

Well, there was only one young visible and later on we spotted one of the parents as well.

 

 

Tawny Owl - BosuilTawny Owl - BosuilYoung Tawny Owl Jonge Bosuil

Zoals gebruikelijk bij bosuilen overdag zaten ze maar te zitten.

Een keer deed het jong de ogen open om te horen wat dat geklik toch was.

As Tawny Owls do most often during the day, nothing happened. Once the young opened it’s eyes and looked what was causing all that clicking noise.
Well, it was a nice experience and amazing these birds nesting in the city.

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bader Bosuil Bosuilen in Haarlem Peter Bader Tawny Owl owl https://www.pbader.nl/blog/2014/7/tawny-owls-in-the-city-center---bosuilen-in-het-hart-van-de-stad Sun, 13 Jul 2014 13:26:16 GMT
Alaska 2013 https://www.pbader.nl/blog/2013/6/alaska-2013  
In Juni 2013 kreeg ik de onverwachte kans een reis naar Alaska over te nemen daar een van de deelnemers niet in staat was te reizen. Het doel was daar "Coastal Brown Bears" of te wel de Bruine Grizzly's te gaan fotograferen. Uiteraard was de wens deze met de zalm in de bek vast te leggen!
Samen met mijn maatje Jan Stolk heb ik hier Anchorage, en Katmai bezocht.
 
 
Vanuit Anchorage werden we met een watervliegtuigje invlogen naar onze eerste locatie, Brook Falls. Helaas viel dit tegen. Het was hier erg toeristisch met platforms van waar je één uur naar beren mocht kijken waarna er gewisseld moest worden met een volgende groep. Daarnaast was er weinig zalm, dus ook geen beren. We bleken net tussen twee scholen zalm in te zitten! Een beetje balen dus.
 
De tweede locatie, Lake Clark, The Farm Lodge, was echter helemaal top. We werden na aankomst meteen met een nog kleiner watervliegtuigje naar een meertje gevlogen en 10 minuten later zaten we letterlijk midden tussen de beren bij een rivier.
Gelukkig hebben ze alleen maar aandacht voor de zalm, maar we waren toch wel blij met onze gewapende piloot die een oogje op de omgeving hield terwijl wij fotografeerden.
Een werkelijk prachtige ervaring.
 
Vanuit Seward hebben we nog een boottocht gemaakt langs gletsjers, het machtige Harding icefield en walvissen gespot en ontzettend leuke zeeotters.
Al met al was het een zeer geslaagde trip, die smaakt weer naar meer.
 
 
May 2013 I had the unexpected opportunity to take over a photo rip to Alaska since one of the participants was not able to travel. The objective was to photograph the Coastal Brown Bears" or more commonly called Grizzly's. Of course with a salmon between it's jaws!
Together with my mate Jan Stolk I visited Anchorage and Katmai.
From Anchorage we flew in with a water plain tour first location, Brook Falls. Unfortunately this was a bit disappointing. It was very tourist cal with platforms where you were allowed to view bears for an hour after which to had to move t a next platform. Besides this there was hardly salmon and therefor only a few bears as well.
We were just between two salmon runs. Bad timing so to say.
 
 
The second location, Lake Clark, The Farm Lodge,  was close to perfect. After arrival we hopped in a even smaller water plain and landed on a small lake ear a river. From the air we already saw the bears fishing. Within 10 minutes after landing we were literally between at least 10 to 15 bears.
Luckily for us they are only interested in salmon. However, we were happy with our armed pilot who payed attention to the surroundings whilst we were looking through our ocular.
A really awesome experience.
 
From Seward we booked a boot trip along the glaciers from the Harding ice fields and spotted some wales and quite sea otters.
 
All together it was a successful trip that asked fore more!
]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Bader Beer Brooks falls Lake clark Peter Bader alaska grizzly katmai https://www.pbader.nl/blog/2013/6/alaska-2013 Thu, 13 Jun 2013 20:22:00 GMT
Steenarenden in Zweden - Golden Eagles in Sweden. https://www.pbader.nl/blog/2013/3/21_Steenarenden_fotograferen_in_Zweden

In maart 2013 heb ik, samen met Bert van den Broek, via Han Bouwmeester Nature Photography een fotoreis geboekt naar Zweden.
In de buurt van Skellefteå hebben we de mogelijkheid gehad steenarenden te fotograferen vanuit een comfortabele fotohut. Conny Lundström is hier al vele jaren met deze vogels bezig en heeft veel ervaring opgedaan met deze schitterende roofvogels.

 
Uiteraard is er ook kans op andere vogels die voor de lens komen zoals verschillende spechten soorten, havik, goudvink en misschien ook een vos.
We zullen zien!

March 2013 I book a photo trip to Sweden together with my friend Bert van den Broek through Han Bouwmeester Nature Photography.In the neighbourhood of Skellefteå you have the opportunity to see Golden Eagles and take pictures from a photo hide. For many years now, Conny Lundström is working with these birds and gained a lot of knowledge.

Of course there's always the chance that other guest may show up in front of the camera, like;
woodpeckers, bullfinches, hawk and maybe a fox.
Let's see!

 

 

]]>
[email protected] (Onze wereld in pixels - Peter Bader) Eagle Golden Steenarend https://www.pbader.nl/blog/2013/3/21_Steenarenden_fotograferen_in_Zweden Fri, 15 Mar 2013 15:19:00 GMT